Arbetsträning


Vi vänder oss till dig som vill arbetsträna i en meningsfull verksamhet. Till dig som av olika skäl har svårt att ta dig in på den ”vanliga” arbetsmarknaden och som vill komma in i ett sammanhang där du får jobba efter din egen förmåga och utvecklas i egen takt.

Vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering, där du kan komma igång igen med arbete efter egen förmåga. Du blir en del av en gemenskap, känna delaktighet, upparbeta rutiner och stärka självförtroendet.

Vi har erfarenhet av arbetsträning för människor med olika former av arbetshinder som till exempel:
Psykisk ohälsa
Stressrelaterade sjukdomar
Trötthetsrelaterade utmattningstillstånd m.m

VAD GÖR VI I VÄXTHUSET?

Eftersom vi är inriktade på odling i alla dess former så följer våra arbetsuppgifter årstiderna och vi skiftar fokus från bygg och reparationer på vintern till trädgårdsarbete på våren/sommaren, till äppelmusteri på hösten, så det finns en stor variation på

 uppgifter ifall man vill pröva på något nytt. Våra största arbetsuppgifter är:

ODLING:
Våran köksträdgård är under ständig expansion, och bl.a. så levererar vi grönsaker till köket på skolan, skördar örter för användning till diverse produkter som ört och chilisalt osv.

MUSTERI:
I våra lokaler har vi tillgång till en fruktpress samt en pastör som vi tillverkar must med. vi krossar egna samt kunders äpplen och tappar upp musten på flaska , bag-in-box eller kunders egna medhavda kärl.

BIODLING:
Vid växthuset har vi en egen bigård, där vi tar hand om våra bin som jobbar för fullt för att samla in honung. Denna slungar vi sedan, tappar upp på burk och säljer.

BYGG/REPARATION:
Eftersom vi försöker tänka cirkulär ekonomi i växthuset behöver vi bygga det mesta vi använder själva. I vår verkstad byggs och fixas det mesta som behövs till växthuset och till andra jobb på området

Vi har ett nära samarbete med Billströmska Folkhögskolan, så för den som vill kombinera arbetsträning med studier, eller läsa upp något betyg är det möjligt. Vi skräddarsyr tillsammans med skolans syokonsulent.

Är du intresserad av arbetsträning så be din handläggare på Arbetsförmedlingen, Samordningsförbundet eller Arbetsmarknadsenheten på Tjörn kontakta oss för ett tidsbokat möte där vi visar dig runt på arbetsplatsen och diskuterar om detta skulle passa just dig.

  Kontakt:
mail: vaxtverkstantjorn@gmail.com
Telefon: 0766-341353

Rulla till toppen